En frukt av inspiration och hantverk

De mest skiftande ting kan vara startskottet för en ny melodi, rytm eller text: Kyrkklockor som ringer vid en oväntad tidpunkt blev början till låten »Trust«… Hunger och trötthet drev fram melodin och ackorden till Ann Maries text »Coffre fort«… En felspelning öppnade dörren för introt till »From now on«…

 

Jag har haft många skiftande kompositionsuppdrag för både teater, dans, radio och film. Det senaste är beställningsverket Penelope som är en platsspecifik komposition skriven för Kulturkvarteret i Kristianstad till Musik i Syds plattform Digitala Scener. Via en gratis-app och smartphone kan musiken avlyssnas under en miniatyrodyssé runt kvarteret, där varje besökare får en unik upplevelse av verket. Läs mer om Penelope här!

 

Förutom mina egna låtar och plattor har jag flera låtskrivar-samarbeten med olika musiker och artister, däribland Felicia Konrad, Harald Leander och Ann Marie Teinturier.

 

2013 deltog jag i skolprojektet ”Flygande toner och tankar” på Stanstorpsskolan i Staffanstorp, där jag utgått i från elevernas texter och bilder och skapat 6 kompositioner på temat fåglar.

 

Till Sjungaland (klass 1A)

 

Tro (klass 1B)

 

Skam den som ger sig (klass 2A)

 

Vi har ett glid (klass 3 grupp 2)

 

Bara ditt (klass 3 grupp 1)

 

Min familj (klass 4A)

 

Som andra exempel kan nämnas »Orderi«, en berättelse för barn för Utbildningsradion P2 (manus & regi Jenny Bergman) och presentationsfilmer om Västra Hamnen-projektet Bo 01 (producent Anders Granquist/Good World). Lyssna på några skisser och jinglar:

Bo 01 amb ”, ”Bo 01 jam”, ”Good bossa”, ”Good jazz